צ'אקרה היא מילה ששומעים הרבה. האם שאלתם את עצמכם במה מדובר פעם? מקור המילה היא בסנסקריט, השפה ההודית העתיקה, ומשמעותה מעגליות. הרפואה האסייתית כולה – מסין, דרך יפן ועד הודו עוסק בצ'אקרות והפילוסופיה ההודית הופצה במדינות כאלו, כאומרת שכוח החיים מצוי בנקודות אלו; משהו כמו הגרסה ההודית לליבידו של פרויד. ראשית התורה הזו בהינודואיזם, אבל מהודו היא עברה לכל העולם האסייאתי, ובמיוחד לבודהיזם. כיום הביטוי הזה שגור בפיהם של רבים העוסקים במיסטיקה, איורוודה ורפואית אלטרנטיבית.
האמונה ברפואה הודית
רבים מהזרמים בהודו מאמינים כי לצ'אקרות יש השפעה על התודעה האנושית. כמו שלהורוסקופ שבועית יש משמעות אודות הגורל היומי של האדם, כך לצ'אקרה יש יכולת לקבוע למה אדם ישים לב ולמה לא, מה יעניין אותו ומה לא ועוד. למעשה הצ'אקרה היא כמו בלוטה תודעתית.
התפקודים הנפשיים – לרבות רגשות, חוויות רוחניות ומנטליות – קשורות לצ'ארקרות. כמו לכל הרפואה האלטרנטיבית, לאף אחד מהגישות הללו את תמיכה מדעית מערבית. לפי אמונה מיסטית רווחת יש בגוף אלפי צ'אקרות; שבע מהן נחשבות לעיקריות. המדע המערבי מצא חלק מהנקודות האלו, בבלוטות הפיזיות הפזורות בגוף, וקושר את הפעילות שלהם לפעילות הורמונלית. אמונה נוספת קושרת את צ'אקרה לאור השמש; ככל שיש שמש חזקה יותר / גלי השמש והקרניים שלה ארוכים יותר – כך הן פועלות טוב יותר.
האמונה הכללית היא שצ'אקרה נמצאת בתנועה ורטט קבוע, כלומר, מעין קולט אנרגיה מהטבע והיקום. הכח נקלט על ידי הבלוטות, מעובד והפלט הוא המצב הרגשי והנפשי של האדם. חוסר איזון גורם לבעיות נפשיות ופיזיות, כך אומרים ההודים.
לסיכום, אם אתם מאמינים או לא – שווה לנסות לעשות טיפול איזון צ'אקרות. הרפואה המשלימה בארץ מתקדמת מאד, ומאפשרת הרבה מאד טיפולים מסוגים שונים שמטרתם איזון נפשי ומנטלי. מה יש להפסיד?